Ježek / Novinky a aktuality / XML dokumenty, FormFiller, STEREO a DUEL

XML dokumenty, FormFiller, STEREO a DUEL

DUEL, STEREO
20. 03.2014

Aktualizace programů DUEL 10.0.2 a STEREO 22.02 řeší podepisování XML dokumentů pro podání formulářů ČSSZ prostřednictvím rozhraní VREP.

Úvodní informace

V rámci instalace obou našich programů je standardně přikopírována tzv. „portable“ verze programu FormFiller pro vyplňování, tisk a případně i odesílání formulářů (XML dokumentů) orgánům finanční správy, ČSSZ, zdravotních pojišťoven apod.

Tato portable verze však dle vyjádření Software602 a.s. není schopna k úložišti certifikátů (digitálních podpisů) přistoupit způsobem, jaký je v některých případech požadován.

Proto jednou z novinek zapracovaných do aktualizací STEREO 22.02 a DUEL 10.02 je podpora „plné“ verze FormFilleru, která tímto omezením netrpí.

Nastavení v programech DUEL 10.0.2 a STEREO 22.02

Pokud jste narazili na komplikace např. při odesílání dokumentů pro ČSSZ přímo na rozhraní VREP (nikoli přes datovou schránku), doporučujeme nainstalovat „plnou“ verzi FormFilleru (instalační soubory jsou dostupné přímo na stránkách výrobce http://www.602.cz/produkty/form_filler) a v našem programu na ni odkázat.

DUEL

Nastavení (Alt+Enter) / Cesty / FormFiller

DUEL 10 - Nastavení cesty k programu FormFiller602

STEREO

Ostatní / Parametry / Společné parametry / Ovládání programu

STEREO 22 - Nastavení cesty k programu FormFiller602

Následně již bude při otevírání exportovaných XML souborů používána „plná“ verze FormFilleru a dostupná také plná funkčnost – včetně podepsání digitálním certifikátem.
Tímto děkujeme společnosti Software602 a.s. za spolupráci a možnost FormFiller využívat.

Slovníček

  • Plná verze – kompletní instalace, která je do počítače zavedena standardním instalačním procesem (včetně zápisu do registrů, registrace DLL knihoven apod.)
  • Portable verze – zjednodušená varianta, kdy program není nutné instalovat, ale stačí jej zkopírovat na disk a spustit z něj

20.03.2014, Mgr. Pavel Löffler

Zpět na přehled