Ježek / Novinky a aktuality / Noviny Ostnáč 2/2015

Noviny Ostnáč 2/2015

Školení, DUEL, STEREO, Ježek software
01. 10.2015

Všichni uživatelé obdrželi tištěný zpravodaj Ostnáč 2/2015. Uživatelé programu STEREO ho mají navíc doplněný nabídkou k přechodu na DUEL a speciální přílohou s doplňujícími informacemi.

Soubory ke stažení

PDF soubory ke stažení naleznete v sekci Užitečné odkazy pod volbou Zpravodaje v nabídce Podpora.

Obsah zpravodaje Ostnáč 2/2015

Ochranné období

Při zakoupení nové licence STEREO nebo DUEL od 1. září 2015 do vydání nové verze, obdržíte upgrade pro rok 2016 zdarma. Akce se vztahuje i na rozšíření stávajících licencí. Upgrade dokoupených částí je pro rok 2016 zdarma.

Ing. Pilařová pro Ježek software již po páté... 

  • Třídenní legislativní seminář s wellness programem ve čtyřhvězdičkovém hotelu Port**** u Máchova jezera - již po páté připravujeme seminář s vyhledávanou lektorkou Ing. Ivanou Pilařovou, která vás provede vybranými ustanoveními zákonů o daních z příjmů a o DPH. Více v článku...
  • Z hotelového ráje na pekelnou Housku! - ve spolupráci s hotelem PORT jsme pro účastníky legislativního semináře připravili na čtvrtek speciální noční prohlídku tajuplného hradu Houska. Více v článku...

Pro STEREO i DUEL sledujeme aktuální legislativní změny a novinky

  • Změna sazeb DPH - V projednávaných návrzích změn zákona o 235/2004 Sb. o DPH figuruje také návrh na změnu základní a snížené sazby (sněmovní tisk 558/0). Základní sazba DPH by se ze současných 21 % snížila na 19 % a snížená sazba by z 15 % poklesla na 14 %. Druhá snížená sazba by měla zůstat ve výši 10 %.

  • DPH – kontrolní hlášení - Prostřednictvím zákona č. 360/2014 Sb. je od 1. 1. 2016 novelizován zákon o dani z přidané hodnoty (č. 235/2004 Sb.), v § 101c je plátcům daně nově ukládána povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení. Hlášení nenahrazuje Přiznání k DPH, ale dále již nebude třeba Výpis z evidence pro daňové účely dle §92 zákona o DPH.
    Podrobnosti nalezente na webu Finanční správy http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH

  • Rozšíření režimu přenesení daňové povinnosti - Od roku 2016 se rovněž rozšíří režim přenesení daňové povinnosti na dodání nemovité věci plátci, pokud plátce, který nemovitou věc dodává, uplatní daň podle § 56 odst. 5 zákona o DPH.
    Režim přenesení daňové povinnosti se navíc letos rozšířil již dvakrát...

  • Novela zákona o účetnictví - Jak bylo uvedeno v předchozím zpravodaji, je ve sněmovním tisku 398 projednávána novela zákona o účetnictví a s ní související balíček novel zákona o daních z příjmů, zákona o rezervách a zákona o auditorech. Touto novelizací by mělo dojít k implementaci směrnice 2013/34/EU do naší legislativy a odstranění některých stávajících nejasností. Tento sněmovní tisk byl již 18. 8. 2015 předán k podpisu prezidentovi republiky. Nově došlo k zavedení Kategorií účetních jednotek a kategorií skupin účetních jednotek – mikro, malá, střední a velká účetní jednotka. Více v článku...
    Podrobnosti naleznete na webu PS Parlamentu České republiky http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=398&CT1=0

  • Nový státní svátek - Vláda schválila návrh na změnu zákona 245/2000 Sb. o státních svátcích, o významných dnech a o dnech pracovního klidu. Novým svátkem a dnem pracovního klidu by měl být nově stát Velký pátek (viz sněmovní tisk 491/0).

  • Sociální pojištění - V prvním čtení (sněmovní tisk 392/0) je návrh na změnu zákona 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. Tento návrh obsahuje i návrh na zrušení § 15a Maximální vyměřovací základy, tzn. od roku 2016 nebude již aplikován maximální vyměřovací základ na pojistné na sociální zabezpečení.

  • Náhrady za dočasnou pracovní neschopnost - V jednání je návrh na změnu zákoníku práce 262/2006 Sb. (sněmovní tisk 393/0), který se týká i změny poskytování náhrad za dočasnou pracovní neschopnost. V návrhu je obsažena věta zrušující slova: „náhrada mzdy nebo platu nepřísluší za první 3 dny dočasné pracovní neschopnosti, nejvýše však za prvních 24 neodpracovaných hodin z rozvržených směn“. Z tohoto znění by vyplynulo, že první tři dny dočasné pracovní neschopnosti již nebudou neplacené, ale bude za ně vyplácena standardně náhrada mzdy.

  • Zdravotní pojištění - Pro období od 1. 1. 2016 je schválena změna, která se dotkne zaměstnavatelů zaměstnávajících více než 50 % zaměstnanců se zdravotním postižením. V případě těchto zaměstnanců dojde ke změně snížení vyměřovacího základu na pojistné na zdravotní pojištění a to z částky 6.259 Kč na 6.444 Kč.

  • Důchodové spoření - V rámci sněmovních tisků 493/0 a 494/0 je projednáváno ukončení systému důchodového spoření podle zákona č. 426/2011 Sb., o důchodovém spoření.

  • Minimální mzda - Dle nařízení vlády 233/2015 Sb. dojde od 1. ledna 2016 ke zvýšení minimální mzdy na částku 9.900 Kč.

  • Elektronická evidence tržeb - Kromě kontrolního hlášení (elektronické záznamní povinnosti) je pravděpodobně nejvíce sledovanou očekávanou novinkou zavedení tzv. elektronické evidence tržeb. V současné době je předpokládaný termín zavedení této povinnosti na polovinu roku 2016. Podle návrhu bude této evidenci podléhat široký okruh tržeb přijímaných hotově, platebními kartami, stravenkami atd. Více v článku...
    Pordobnosti naleznete na webu Finanční správy http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/eet

  • Zrušení silniční daně - Zatím prvním čtením prošel poslanecký návrh č. 557/0 na zrušení zákona 16/1993 Sb. o dani silniční. Důvodem podání tohoto návrhu jsou dle podavatelů velké komplikace při výběru daně a velká administrativní zátěž.

DUEL 11.2  pro účetní kanceláře a jejich klienty

Podle našeho průzkumu slouží 40 % licencí programu DUEL k vedení účetnictví na zakázku, průměrně je v jednom programu zpracováváno 7 firem. Následující řádky jsou určeny speciálně účetním kancelářím, pro které kombinace možností fakturace a přenosů dat může být velmi zajímavá. Více v článku...

TEAM UPDATE s.r.o.

Představujeme dalšího z partnerů. Stránky www.orseo.cz vám představuje jednička v doplňkových službách pro DUEL. Společnost nabízí tvorbu zakázkových podprogramů, jednorázové importy dat i opakované synchronizace, prodej pokladních systémů a hardware (čtečky, pokladní tiskárny, pokladní zásuvky, dotykové displeje, PC atd.), napojení externích programů, tvorbu a napojení e-shopů, pronájem e-shopů, pronájem serverů a bezdrátové programovatelné čtečky čárových kódů.

 

 

Obsah nabídkové přílohy Ostnáč 2/2015

Přechod na DUEL s námi snadno zvládnete!

„Milí uživatelé, úvodem chci potvrdit, že program STEREO pro vás bude samozřejmě připraven i pro rok 2016. Zejména s přechodem na nejnovější Windows 10 vám přesto doporučujeme zvážit možnost přechodu na moderní ekonomický systém DUEL. Poprvé vám proto posíláme konkrétní nabídku přechodu na něj. Zvažte ji a v případě jakýchkoli dotazů se na nás obraťte. Přeji vám úspěšný den."

Ing. Tomáš Ježek
zakladatel Ježek software s.r.o.

  1. Proč přejít?
  2. Umí DUEL to, co umí STEREO?
  3. Budu s DUELEM umět pracovat?
  4. Převedou se moje data?
  5. Kdy je nejvhodnější přejít?
  6. Kolik nás bude DUEL stát?

Přechodu není třeba se bát 

„Zvažujete přechod na DUEL, ale nejste si stále jisti, zda je to správný krok? Víme, že výměna ekonomického systému je nelehký proces. Praxe za poslední roky však ukazuje, že přechod ze STEREA na DUEL je pro firmy skutečným přínosem a celý proces konverze se jim vyplatil."

Jan Šulc
vedoucí obchodního oddělení společnosti Ježek software s.r.o.

BONUSY, KTERÉ JSME PRO VÁS K PŘECHODU PŘIPRAVILI

  • Prezentace programu ZDARMA
  • „Věrnostní“ sleva na licenci
  • Upgrade 2016 ZDARMA
  • Převodový můstek ZDARMA

 

Obsah přílohy zpravodaje Ostnáč 2/2015

Technické okénko a informace z Hotline

V červenci zveřejnil Microsoft novou verzi operačního systému, který poskytl uživatelům starších verzí Windows 7 a 8 zdarma. Tento fakt vyvolal v IT světě malou revoluci a způsobil hromadné přecházení uživatelů na nový OS. Samozřejmě i my jsme na mnoha počítačích provedli upgrade a můžeme se tedy podělit o zkušenosti s provozem programu STEREO pod operačními systémy Windows 10. Více v článku...

Školení

Nový typ školení D7 – KASA - agenda Kasa prošla v srpnovém upgrade programu DUEL 11.2 velkými změnami. Aby Vám žádná z novinek neunikla, připravili jsme pro Vás nové hromadné školení, které najdete v seznamu všech kurzů pod označením D7.  Naučíte se kasu efektivně ovládat a nastavit si ji dle Vašich požadavků a potřeb.

NOVÁ KASA v letní verzi DUEL 11.2

Patříte mezi uživatele, kteří ve STEREU používají Sklady a maloobchodní Pokladnu? Pak je tento článek věnován právě vám. Podobně jako STEREO, je i program DUEL, mimo lednového upgrade, aktualizován i v průběhu roku. Letos v srpnu jsme uživatelům připravili skutečně velkou porci novinek a vylepšení právě v agendě maloobchodu – Kase. Věříme, že by vás mohli nové funkce Kasy také zajímat a případně podpořit vaše rozhodování o přechodu na DUEL. Více v článku...


1. října 2015, Ing. Pavel Kuchár

Zpět na přehled aktualit