Ježek / Novinky a aktuality / Upgrade pro rok 2017

Upgrade pro rok 2017

DUEL, STEREO, EET, Ježek software
21. 09.2016

S blížícím se koncem roku a v kontextu EET se na linkách technické podpory množí dotazy na nové verze našich programů STEREO a DUEL pro rok 2017. V této aktualitě přinášíme odpovědi.

Abychom přístup k informacím usnadnili pokud možno všem uživatelům, rozhodli jsme se v následujících odstavcích zodpovědět nejčastěji kladené dotazy:

  • Všechny práce na vývoji programů STEREO i DUEL pokračují dle plánu a my můžeme zodpovědně říci, že kompletní upgrade pro rok 2017 bude připraven nejpozději 23. ledna 2017 a to za obvyklých distribučních podmínek.
  • Noviny obsahující nabídku upgrade s přiloženou objednávkou chystáme a jejich odeslání uživatelům je plánováno na 24. října 2016.
  • Pro odběratele, jejichž podnikatelská činnost podléhá EET od 1. prosince 2016 (CZ-NACE 55 a CZ-NACE 56), bude připravena speciální meziverze distribuovaná v druhé polovině listopadu 2016 (s jejím ověřením čekáme na spuštění serverů FÚ, které je plánováno od 1. listopadu 2016)
    Zmiňovaná meziverze je vydávána výhradně pro potřeby dotčených firem a bude tedy obsahovat pouze změny týkající se EET. Z hlediska upgrade pro rok 2017 nebude kompletní, nebude například obsahovat řadu tiskopisů, jejichž finální podobu úřady zveřejňují pravidelně až v průběhu ledna nového roku.
    S ohledem na mimořádnost situace bude tato verze distribuována za cenu upgrade s příplatkem 1000 Kč (+ DPH). Uživatelé, kteří zakoupí meziverzi, pak obdrží finální upgrade v lednu zdarma automaticky.

Jak již zaznělo v novinách rozeslaných před několika dny, pro uživatele, kteří nepodnikají v uvedených oborech, je instalace meziverze jen zbytečnou komplikací!

Pokud si nejste jisti, zda se vás týká už první vlna EET, zadejte své IČO na webu Českého statistického úřadu a své oborové kódy NACE uvidíte.

A na závěr ještě jedno upozornění: Z technických důvodů bude způsob distribuce meziverze a upgrade totožný. Např. objednáte-li distribuci meziverze na CD resp. DVD, obdržíte tak i finální upgrade a elektronická distribuce nebude možná.

Další informace o EET ve vztahu k našim programům naleznete na naší speciální stránce Elektronická evidence tržeb.


V České Lípě dne 21. 9. 2016, J.Scharf

Zpět na přehled