Ježek / Duel / Ke stažení / Kalkulátor matematických výrazů

Soubory ke stažení

Kalkulátor matematických výrazů

Ilustrační obrázek

29.10.2008

Program Kalkulátor matematických výrazů slouží pro zadávání, nebo vkládání matematických výrazů a jejich následné vyhodnocení.

Soubor Velikost Popis
exe kalkulator.exe 0,81 MB Spustitelný soubor programu Kalkulátor.

==Stažení a instalace== Jelikož se jedná o přímo spustitelnou aplikaci (bez instalace) stačí kliknout na výše uvedený odkaz a soubor kalkulátor.exe uložit do libovolného umístění (př. C:\Pomucky\Kal­kulator.exe).

Použití kalkulátoru při práci s programem DUEL

Tento program byl vyvinut především pro potřeby uživatelů, kteří při práci s programem potřebují provádět pomocné či kontrolní výpočty a nechtějí neustále hledat kalkulačku a ručně přepisovat výsledky. Chování programu je velmi blízké kombinaci kláves „CTRL+F5“ známé z programu STEREO, ale samozřejmě přidává ještě něco navíc.

Nechcete-li dodatečně hledat spouštěč kalkulátor.exe, využijte další z mnoha užitečných funkcí programu DUEL a zařaďte jej do Vašich Oblíbených. Pouhým kliknutím myši Vám tak kalkulátor bude neustále k dispozici.

Zařazení do Oblíbených je velmi jednoduché. Sekce Oblíbené se ve výchozím stavu nachází v levé části obrazovky pod stromovou strukturou nadepsanou DUEL. Pokud ji stále nevidíme, klikněme opět v levé části obrazovky na jednu z šipek směřujících směrem dolů a dodatečně ji aktivujme. Samotné přidání odkazu provedeme pravým tlačítkem myši v již viditelných Oblíbených, kde pomocí volby Nová položka\Soubor nalistujeme předem uložený kalkulátor.exe.

Tip

Vloženému odkazu lze opět za pomoci pravého tlačítka myši přiřadit i libovolnou neobsazenou klávesovou zkratku (např. zmíněná CTRL+F5) a docílit tak stoprocentní ergonomie.

Ovládání a funkce programu

Program simuluje funkci CTRL + F5 velmi známou z programu STEREO a je ho možné ovládat pomocí klávesnice. Zde uvádíme výpis jednotlivých klávesových zkratek.

Klávesa Popis
Enter Provede výpočet a výsledek uloží do schránky.
Ctrl + Enter Přenese výpočet do kolonky pro zadávání řetězce a výsledek uloží do schránky.
Esc Vše vynuluje.
Alt + levá šipka Listování historií zpět.
Alt + pravá šipka Listování historíí vpřed.

Pomocí ikony se špendlíkem lze aktivovat funkci vždy na vrchu a tak zkontrolovat zadaný výpočet i při aktivním okně jiného programu.

Zpět na přehled