Ježek / Novinky a aktuality / Aktualizovaný program DUEL 18.2.2

Aktualizovaný program DUEL 18.2.2

Legislativa, DUEL, Homepage, Ježek software
05. 09.2022

Upgrade programu DUEL 18.2.2 reaguje na nejnovější legislativní změny.

​Instalační soubory DUEL 18.2

  • Pokud máte verzi DUEL 18.2 již nainstalovanou, verze DUEL 18.2.2 je tzv. update beze změn datových souborů. Můžete využít automatickou aktualizaci nebo instalační soubor ze sekce Ke stažení.

  • Pokud máte DUEL 18.1 nebo 18.0, důrazně doporučujeme postupovat podle návodu na bezpečný upgrade!

Verze 2022

Postup pro bezpečnou instalaci

Při přechodu z verze 18.1 dochází k upgrade databází, proto doporučujeme postupovat podle Návodu na upgrade. V něm najdete informace jak zálohovat a připravit stávající data při převod do nové verze.

Návod na Upgrade
 

Instalace vzdálenou správou

Nabízíme možnost instalace upgrade naším technikem pomocí služby Vzdálená správa. Pokud o tuto službu máte zájem, kontaktujte Hotline.

Cenu najdete na stránce Ceník služeb v řádku Vzdálená správa v hodinové sazbě.

 

Verifikační kódy pro rok 2022

Přechod na verzi 18.2 je pro uživatele verze 18 zdarma. Pro přechod z verze 17 a starších musíte mít zakoupen Upgrade 2022 a musíte mít Verifikační kódy, jinak budete mít své firmy jen v režimu Demoverze!

 

Seznam změn a novinek ve verzi 18.2.2.10920 ze dne 5. září 2022

OBECNÉ

  • V aktualizaci se nám podařilo vyřešit chybové stavy, které se na některých počítačích objevovaly při zjišťování dostupnosti aktualizace. Protože řada uživatelů toto řešila vypnutím tohoto testu, rozhodli jsme se, že v rámci instalaci update bude zjišťování dostupnosti aktualizace znovu zapnuto.

ÚČETNICTVÍ

  • V archivu účetního deníku byla opravena operace pro kopii dokladu, pokud tento zasahuje do aktuálního období, již není nastaven jako uzavřený.

MZDY

  • Do parametrů pro výpočet zdravotního pojištění byla s platností od 1.8.2022 (tak, aby došlo k uplatnění již za srpen) do kategorie HPP_I promítnuta novela snižující VZ osob, za které je plátce pojistného stát. Upozorňujeme ale, že právní názor není jednotný a pokud chcete úpravu promítnout až do září, je třeba změnit datum platnosti na 1.9.2022!
  • V rámci exportu ONZ (do PDF i XML) bylo vylepšeno vykazování dob pojištění i pro případy, kdy zaměstnanec (HPP) nemá zpracované měsíční mzdy.
  • V měsíčních mzdách byla v rámci operace Přepočítat vylepšena práce s příplatky, nyní se lépe rozlišuje, kdy mají po manuální úpravě zůstat zachovány.
  • V rámci aktualizace byla do programu zapracována zvýšená částka pro uplatnění tzv. stravenkového paušálu ve výši 99,40 Kč.

KANCELÁŘ

  • Novelizována byla i cena benzinu Super 98 ze 40,50 na 51,40.

Všechny změny a novinky přehledně

Kompletní přehled změn a novinek vydaných během roku 2022 najdete na stránce Upgrade v sekci 10. Změny a novinky v nové verzi.

 
5.  září  2022
Ing. Pavel Kuchár
Autor
Zpět na přehled