Ježek / Novinky a aktuality / Update DUEL 13.1.3

Update DUEL 13.1.3

Legislativa, DUEL, Ježek software
27. 03.2017

Do distribuce byl uvolněn update DUEL 13.1.3 s dalšími změnami a vylepšeními a nastavením parametrů s ohledem na dosavadní neschválení tzv. daňového balíčku.

Instalační soubory

  • Instalace programu DUEL 13.1.3 je ke stažení zde.
  • Automatická aktualizace proběhne v programu DUEL 13.1 volbou Nápověda/Aktu­alizace programu. Program si sám najde a stáhne aktualizaci 13.1.3 a po ukončení běhu ji rovnou nainstaluje. Správně provedená aktualizace je indikovaná označením verze 13.1.3.32300 v záhlaví programu.

Dokončení aktualizace

POZOR! Po instalaci verze 13.1.3 musíte spustit operaci Dokončení aktualizace v agendě Zpracovávané firmy. Tato operace jde spustit nad všemi firmami najednou. Jak to udělat najdete v našem novém videu DUEL – Instalace update.

Změny zapracované do verze 13.1.3 ke dni 27.03.2017 oproti verzi DUEL 13.1.1

OBECNÉ

  • Odstraněna chyba, která při rychlém spuštění programu po startu počítače blokovala možnost přepínání zpracovávaných firem.
    Opraveno dynamické doplňování textu z Adresáře firem v upozornění W080.
    Aby aktualizace 13.1.3 promítla všechny změny i na úrovni programového kódu v MS SQL databázích, byla do agendy "Zpracovávané firmy" zapracována operace "Dokončení aktualizace". Tuto operaci je po instalaci update nezbytné spustit nad databázemi všech účtovaných firem.
    Pro případy, kdy uživatel používá zvětšené písmo, bylo zajištěno shodné řádkování tabulek i při změně třídění.
    Bylo upraveno vypínání dotykové klávesnice DUELu, které někdy končilo chybovým hlášením.

EET

  • Bylo vylepšeno odesílání záznamů na servery EET, nyní je aparát více "imunní" i vůči chvilkovým výpadkům lokální sítě.

ÚČETNICTVÍ a DAŇOVÁ EVIDENCE

  • Automatická tvorba účetní dávky ze ZaP do ÚD byla ošetřena proti chybovým stavům, které se objevovaly na PC s určitou kombinací "nevyladěného" hardware.
    Mezi sestavy bankovních výpisů přibyla nová, která zobrazuje pouze obraty a konečné stavy bez jejich položkového rozpisu.
    V pokladně a bankovních výpisech bylo povoleno přesouvání sloupců v tabulkách viditelných na záložkách "Stavy".
    V sestavách platební kázně podle jedné firmy byly pro záporné doklady (dobropisy) upraveny výpočty doby prodlení.
    V importu souborů ISDOC byly provedeny drobné úpravy zajišťující lepší kompatibilitu načítání pro různé verze dokumentů.
    Pro import dokladů ve formátu ISDOC byla vylepšena práce s cizí měnou.
    Přestože se výpis RPDP již standardně nepodává, pro případy, kdy je třeba jej podat zpětně, bylo upraveno kódování českých znaků tak, aby jej šlo podat i nyní.

MAJETEK

  • Pro sestavu Inventární karta majetku byl přidán nový parametr, kterým lze přepínat, zda chceme vidět podrobný rozpis účetních odpisů nebo jen roční součty.

KANCELÁŘ

  • V DPFO se nyní údaje na řádcích 65a a 65b (počet měsíců a sleva na manželku popř. manželku ZTP/P) exportují pouze v případě, že jsou nenulové.

MZDY

  • Naše programy byly připraveny na to, že s platností od 1. dubna 2017 bude schválen tzv. "daňový balíček", který mimo jiné zavádí vyšší daňové zvýhodnění na 2. a další dítě, a také upravuje podmínky uplatnění srážkové daně. Senát ovšem novelu zákona vrátil zpět do PS a tak je nyní platnost odložena "na neurčito". Na tuto změnu reaguje i aktualizace programu DUEL, která ve verzi 13.1.3.32300 posouvá připravené parametry z 1. 4. na 1. 12. 2017.
    Pro příjem mimo pojistné bylo ošetřeno přebírání z přípravy mezd (bez ohledu na datum ukončení), dokonce i v souběhu s automaticky počítaným odstupným.
    Byl opraven výpočet zákonného odstupného pro případy, kdy pracovní poměr trval přesně 12 nebo 24 měsíců.

SKLADY A MALOOBCHOD

  • Do katalogu položek byl přidán nový filtr "Bez aktivních PNS", který zobrazí takové položky, které nejsou zatříděné na žádný sklad nebo všechna existující zatřídění jsou nastavena jako neaktivní.
    Při vyřizování přijatých objednávek pomocí skladových operací je nyní v průvodci vždy předvybrána volba "Nový doklad".
    Pro zpracování Intrastatu byly aktualizovány číselníky kombinované nomenklatury, zemí a statistických znaků podle podoby zveřejněné k 1.1.2017.
    V archivu účtenek byla opravena konstrukce filtru, který používá názvy plateb s operátorem "je v seznamu".
    Skript pro otevírání pokladní zásuvky byl zapojen jako první krok, ke kterému dochází po potvrzení platebního dialogu. Tím došlo ke zrychlení práce, kdy je možné řešit hotovost ještě než je vytištěna účtenka.
    Skriptu, který je na kase volán událostí ScriptCelkem, jsou nyní kromě stávajícího parametru (celková částka v měně dokladu) předávány také informace o částce k úhradě ve zvolené měně, zkratce měny a názvu způsobu platby. Lze tak variabilně určit, které informace se mají zobrazovat na zákaznickém displeji.

Uživatelé předchozích verzí

POZOR! Pro instalaci verze 13.1.3 musíte mít zakoupen Upgrade 2017 na verzi DUEL 13 a musíte mít Verifikační kódy, jinak budete mít své firmy jen v režimu Demoverze!

Instalace vzdálenou správou

Nabízíme možnost instalace update naším technikem pomocí služby Vzdálená správa. Princip a podrobnosti naleznete na speciální stránce Vzdálené správy.

 

 27. března 2017, Ing. Pavel Kuchár

Zpět na přehled