Ježek / Duel / Ke stažení / Aktualizovaný instalační soubor verze DUEL 16.1.2

Soubory ke stažení

Aktualizovaný instalační soubor verze DUEL 16.1.2

Ilustrační obrázek

23.10.2020

Vydali jsme nový DUEL 2020 s označením 16.1.2.10390, který reaguje na změny v komunikaci insolvenčního rejstříku a umí pomoci s karanténami v systému eNeschopenek, i když ty na to primárně nejsou připraveny.

Soubor Velikost Popis
exe duelsetup-16-1-2-10390.exe 264,62 MB Aktualizovaný instalační soubor DUEL 16.1.2

Automatická instalace

Stáhněte soubor duelsetup-16-1-2-10390.exe a spusťte ho. Instalátor prověří váš operační systém a nainstaluje nejnovější verzi ekonomického systému DUEL.

Novinky verze 16.1.2

  • Podobně jako portál pro podání ČSSZ, tak i servery insolvenčního rejstříku ISIR ukončily podporu zabezpečovacích protokolů TLS 1.1 a starších. To mělo za následek, že v programu DUEL přestala fungovat operace pro kontrolu insolvence. V aktualizaci jsme komunikaci zabezpečili vyšším protokolem TLS 1.2, nyní již kontrola insolvence opět běží.
  • Struktura eNeschopenek bohužel vůbec není připravena na nepřítomnosti typu "karanténa". Podle pokynů pro vyplňování formuláře ze strany lékařů má platit, že v takových případech se "karanténa" zadává do kódu profese pacienta. V aktualizaci jsme do operace pro stahování neschopenek zapracovali test na celkový obsah XML, a pokud se v něm slovo "karanténa" vyskytuje, je tato informace pronesena do údaje Popis. To má však pouze informativní charakter, druh nepřítomnosti je potřeba ošetřit ručně. Připomínáme, že pro zaměstnance stále platí povinnost případnou karanténu zaměstnavateli hlásit.

Seznam změn po jednotlivých modulech

„Průběžně pro vás podle vydávaných subverzí aktualizujeme také Seznam změn a novinek v programu DUEL 16 po jednotlivých modulech.“

Mgr. Pavel Löffler
jednatel

Postup pro upgrade

Všichni uživatelé předchozích verzí musí důsledně postupovat podle NÁVODU NA UPGRADE. V něm najdou informace jak zálohovat a připravit stávající data při převod do nové verze a co udělat po instalaci DUEL 2020.

POZOR! Pro používání verze 2020 musíte mít zakoupen Upgrade 2020 a musíte mít Verifikační kódy, jinak budete mít své firmy jen v režimu Demoverze!

Instalace vzdálenou správou

Nabízíme možnost instalace update naším technikem pomocí služby Vzdálená správa. Princip a podrobnosti naleznete na speciální stránce Vzdálené správy.


Zveřejněno 23. října 2020, Ing. Pavel Kuchár

Zpět na přehled