Ježek / Blog

Everifin - automatický import údajů z více než 1200 bank z celé EU do DUELU

7 min.  |  21. 03. 2024  |  Účetní program DUEL

Použitím služby Everifin v účetním programu DUEL se připojíte na bankovní účet přes API rozhraní a budete mít bezpečný a automatizovaný přístup k informacím o pohybech na vašem bankovním účtu. Službu lze momentálně využít ve 14 zemích Evropy.

Co je služba Everifin v DUELU?

Služba Everifin umožňuje bezpečné automatizované propojení s bankovním účtem pomocí rozhraní API a stahování bankovních výpisů přímo do DUELU.

Kdo Everifin provozuje?

Usability Engineering Center, s.r.o. je platební instituce s platnými PSD2 licencemi vydanými Národní bankou Slovenska. Platnost licencí byla rozšířená na všechny země Evropského hospodářského prostoru.

Jaké výhody přináší služba Everifin?

Everifin umožňuje plnou automatizaci stahování a následného zpracování (zaevidování, zaúčtování) bankovních výpisů a jejich jednotlivých položek.

Automatizace procesu importu bankovních údajů zvyšuje produktivitu, odstraňuje duplicitní transakce, překlepy a poskytuje okamžitý přehled o dění na vašich účtech bez toho, abyste se museli přihlašovat do vašeho internetového bankovnictví.

Co to znamená v praxi?

V praxi to znamená, že účetní, která předtím zasedala každé ráno k počítači, aby stáhla bankovní výpis s pohyby na bankovním účtu, může věnovat tento čas jiným činnostem s vyšší přidanou hodnotou. Už nemusí pracně exportovat/importovat soubory, případně nahrávat jednotlivé pohyby manuálně.

Při použití služby Everifin se výpisy stahují do DUELu přímo z banky bez potřeby exportovat bankovní výpis do souboru a následně ho importovat do DUELu.

Všechno se děje automaticky s frekvencí, kterou si sami určíte.

 

Kolik služba Everifin stojí?

 

Ceník Everifin pro uživatele programu DUEL
Zaváděcí ceny (sleva 20 %)
Měsíční paušál Everifin
AIS (Informování o platebním účtu) + PIS (Platební iniciační služba) 
14,40 EUR / měsíc
Standardní ceny
Měsíční paušál Everifin
AIS (Informování o platebním účtu) + PIS (Platební iniciační služba)
18,00 EUR / měsíc

 

 

Jak se připojit k bankovnímu účtu?

Při aktivaci služby Everifin budete přesměrováni do prostředí Everifinu, kde si vytvoříte konto a připojíte bankovní účet. Cenové podmínky najdete přímo na stránkách Everifin.

Připojení bankovního účtu zahrnuje výběr banky v prostředí Everifinu a následné přesměrování do vaší banky. V prostředí vašeho internetového bankovnictví zadáte přístupové údaje a udělíte souhlas s připojením bankovního účtu do DUELU prostřednictvím služby Everiifin.

Budu si moct připojit účty z více bank?

Účty si lze připojit ze všech aktuálně podporovaných bank z různých evropských zemí. Everifin momentálně pokrývá více než 1.200 bank ve 14 zemích EU. Aktuální seznam připojených bank si můžete prohlédnout na stránce Everifin.

Je to bezpečné?

Spojení s bankou je end-to-end šifrované a přístupové tokeny (podle zákona je banka vydává na 180 dní) jsou uložené v odděleném šifrovaném modulu. Kromě toho Everifin v žádném případě neukládá přístupové údaje k účtu, které zákazník používá pro přihlášení do banky nebo k autorizaci platby. Tyto údaje zadává zákazník přímo na obrazovce banky a Everifin je nevidí. Způsoby autorizace jsou stejné jako v internetovém bankovnictví, takže většinou u push notifikace, případně jednorázové SMS kódy, které přijdou na mobilní telefon zákazníka, kam Everifin nemá nikdy přístup.

Jaroslav Scharf
Zpět na přehled

Mohlo by vás také zajímat

7 min.  |  18. 04. 2024  |  Účetní program DUEL
Stále častěji se nás dotazujete na to, zda je možné provozovat účetní program DUEL v prostředí macOS na počítačích Apple. ... Pokračovat
Jaroslav Scharf
10 min.  |  28. 02. 2024  |  Legislativa
Přehled kapitol z metodické informace GFŘ ke zdaňování zaměstnaneckých benefitů. Pokračovat
Gabriela Roučová
3 min.  |  19. 02. 2024  |  Legislativa
Pozor na změny v oblasti nároku na odpočet daně u tzv. vybraného osobního automobilu. Pokračovat
Gabriela Roučová