Ježek / Dokumenty ke stažení / Noviny 6/2011

Dokumenty ke stažení

Noviny 6/2011

Ilustrační obrázek

24.10.2011

Zpravodaj s nabídkou upgrade STEREO 20. Všem uživatelům programu STEREO přichází nabídka pro rok 2012 s objednávkou, seznamem změn a dalšími informacemi.

Soubor Velikost Popis
pdf noviny-2011-6.pdf 1,41 MB Náhled zpravodaje ve formátu PDF.

===STEREO 20=== STEREO NEKONČÍ … proto opět přinášíme informace o nové verzi STEREO 20, určené pro rok 2012. Ve zpravodaji najdete pokyny k objednávce, způsoby distribuce a přehledný seznam nejdůležitějších novinek.

10 důvodů pro upgrade 2012

  1. Každý rok jsou do programu přidávány nové funkce, které vám výrazně usnadní práci. Přehled hlavních novinek je v samostatné příloze.
  2. Nová verze vždy přináší vyšší uživatelský komfort. Jsou do ní zapracovány náměty uživatelů vycházející z praxe.
  3. Aktuální verze je vždy upravena a nastavena v souladu s nově platnou legislativou.
  4. Starší verze programu nemusí ani po nastavení příslušných parametrů aktuální legislativě odpovídat.
  5. Upgrade STEREO verze 20 získáte za zlomek ceny nového programu.
  6. Se zakoupením upgrade programu zároveň získáte nárok na řadu služeb a dalších výhod zdarma.
  7. K dispozici máte kvalitní a odborné poradenství. Všichni pracovníci oddělení péče o zákazníky se na vývoji a testování nových verzí významně podílejí.
  8. Technická podpora pro starší verze může být problematická a je za poplatek. 29.2.2012 skončí telefonická podpora zdarma i pro uživatele verze STEREO 19.
  9. S firmou Ježek software máte jistotu dlouhodobé perspektivy vývoje a podpory STEREA. Důkazem je již dvacátá verze, kterou vám nabízíme.
  10. U firmy Ježek software máte vždy záruku nejvyšší kvality. Zkušený a kvalifikovaný tým Ing. Tomáše Ježka je garantem kvality.

Pokyny k objednávce

Vy upgrade včas objednejte – my vám ho včas dodáme!

Všechny objednávky, které obdržíme do 31. 12. 2011, budou odeslány v první vlně najednou. Nemělo by tedy dojít k žádným komplikacím ani pro uživatele zpracovávající mzdy.
Nežádejte prosím individuální vyřizování upgrade. Vzhledem ke strojovému zpracování objednávek to není možné.

Protože celý proces expedice je automatizovaný, dokážeme předat všechny dobírkové zásilky první vlny České poště v pondělí 23. ledna 2012.

Tyto zásilky pak budou plně v režii České pošty a měly by být k dispozici na cílových místech do 31. ledna 2012.

Možnosti distribuce upgrade STEREO 20

  • Dobírkou – standardní a organizačně nejrychlejší způsob. Dobírku zvolte v případě, kdy budete požadovat zaslání programu na CD nebo zaslání příručky. Upgrade 2012 vám příjde poštou a zaplatíte ho doručiteli.
  • Zálohovou fakturou – v tomto případě bude veškerá komunikace probíhat elektronicky. Začátkem ledna 2012 vám e-mailem zašleme zálohovou fakturu s údaji pro platbu. Po její úhradě a po uvolnění verze STEREO 20 do distribuce, obdržíte, opět e-mailem, daňový doklad, registrační kódy, odkaz a návod na stažení upgrade z internetu.
Platbu zálohovou fakturou lze využít pouze pokud nebudete požadovat zaslání nosiče ani příručky a program si stáhnete z našich webových stránek.

Nezasílejte žádné platby předem bez námi vystaveného řádného dokladu s variabilním symbolem. Objednávka takovým dokladem není!

Ochranné období – kdo má upgrade zdarma?

Těmto uživatelům přijde objednávka s vyznačenou nulovou cenou pouze pro kontrolu údajů. V případě, že ke změnám údajů došlo, uveďte je do pravého sloupce a zašlete nám objednávku zpět.

Jestliže ke změně údajů od zakoupení programu nedošlo, objednávku nezasílejte zpět, program vám přijde automaticky.
Uživatelé, kteří zakoupili program od 1. září 2011, obdrží upgrade na verzi STEREO 20 automaticky ZDARMA v první vlně.

Převod licence na jiný subjekt

Sloupec Aktualizované údaje nelze využít pro převod licence na jinou firmu!

Převod licence je nestandardní záležitostí a je potřeba jej řešit individuálně pomocí protokolu o převodu licence.
Bližší informace vám poskytne obchodní oddělení společnosti Ježek software na telefonním čísle 487 522 449.

Instalace upgrade 2012 VZDÁLENOU SPRÁVOU

Všechny operace provedou naši technici…vy budete jen sedět u svého počítače a dohlížet na postup upgrade a převodu dat. Základní cena vzdálené správy je 900 Kč za hodinu (bez DPH). Ušetříte však mnohonásobně více za návštěvu svého IT specialisty nebo za výjezd konzultantů.

Zaškrtněte na objednávce zájem o upgrade vzdálenou správou – spojíme se s vámi a domluvíme podrobnosti!

Více informací získáte na všech linkách hotline na telefonních číslech 487 525 043, 487 525 743 nebo 487 832 855.

Objednávka a ceník upgrade STEREO verze 20

Vše potřebné jsme pro vás připravili, stačí jen potvrdit a odeslat nám zpět… V příloze jste obdrželi objednávku upgrade STEREO 20. Věnujte prosím pozornost jejímu vyplnění. Vyznačte zejména případné změny – název, doručovací nebo fakturační adresu, e-mail, telefonické kontakty, typ požadované licence a počet počítačů, na nichž bude program STEREO provozován (platí pro licence C a D). Tyto změny doplňte do pravé části formuláře objednávky, do sloupce Aktualizované údaje / Požadovaná licence. Přímo na objednávce je předtištěna cena odpovídající vaší konkrétní konfiguraci, kterou evidujeme. Objednávku prosím pozorně prostudujte a ověřte, zda námi uvedená konfigurace odpovídá skutečnosti. V opačném případě doplňte správné informace do sloupce Aktuální licence – Skutečnost.
Budete-li potřebovat při vyplňování objednávky poradit, kontaktujte nás na čísle 487 522 449, pošlete fax na číslo 487 524 910 nebo napište e-mail na adresu obchod@jezeksw.cz. Naši pracovníci jsou připraveni vám pomoci.

Situace, které mohou při vyplňování objednávky nastat:

  1. Souhlasíte-li s navrženou a předtištěnou konfigurací programu, stačí pouze potvrdit objednávku a odeslat ji na naši adresu. Není potřeba vyplňovat žádné další údaje v ostatních sloupcích a kolonkách. O všechno se automaticky postaráme.
  2. Chcete-li doobjednat modul, který jste dosud nepoužívali, uveďte ho do sloupce Požadovaná licence. Při fakturaci připočteme k ceně uvedené na objednávce ještě cenu doobjednávaného modulu. Na doobjednané moduly vám v rámci upgrade 2012 nabízíme slevu 20%.
  3. Pokud chcete rozšířit typ licence programu, uveďte ji do sloupce Požadovaná licence.** Při fakturaci připočteme k ceně uvedené na objednávce ještě cenu za rozšíření (a to pouze ve výši rozdílu mezi cenami požadované a původní licence).
  4. V případě, že se rozhodnete některý z dosud používaných modulů neobjednat nebo chcete-li nižší typ licence, je třeba tyto informace uvést do sloupce Požadovaná licence. Fakturovat budeme samozřejmě pouze cenu za upgrade skutečně objednaných modulů a licencí.

Ceník upgrade STEREO 20 (při zachování typu licence)

Modul Z verze STEREO 17 Z verze STEREO 18 Z verze STEREO 19 Doobjednávaný modul
Účetnictví 3.600 Kč 2.400 Kč 1.200 Kč 4.800 Kč
Analýzy 1.200 Kč 600 Kč 2.400 Kč
Majetek 900 Kč 600 Kč 300 Kč 1.200 Kč
Sklady 2.700 Kč 1.800 Kč 900 Kč 3.600 Kč
Mzdy 3.600 Kč 2.400 Kč 1.200 Kč 3.600 Kč
Kancelář zdarma zdarma zdarma zdarma

Ceny jsou platné pro licenci B, výsledná cena bude ovlivněna typem licence a počtem počítačů, na kterých budete STEREO provozovat.

Typ licence Popis licence Cena pro upgrade
A – light verze Zpracování jedné firmy na jednom PC Základní cena – 20%
B – základní cena Zpracování neomezeného počtu firem na jednom PC Základní cena
C – multiverze Zpracování neomezeného počtu firem na více PC Základní cena + 20 % za druhý a každý další počítač
D – síťová verze Zpracování neomezeného počtu firem v síti LAN Základní cena + 50 % za druhý a každý další počítač

Pro upgrade na STEREO 20 účtujeme za třetí a další počítače v licenci C pouze 10% a v licenci D pouze 25% ze základní ceny.

Další informace Všechny ceny jsou bez DPH. K ceně upgrade budou připočteny distribuční náklady ve výši 500 Kč (dokumentace, CD, dopravné a balné). Na objednávce je uvedena i celková cena včetně DPH. Nezasílejte platby předem, bez námi vystaveného řádného dokladu s variabilním symbolem. Objednávka takovým dokladem není!

Upgrade STEREO 20 nebo přechod na DUEL?

Program STEREO NEKONČÍ a bude nadále vyvíjen a podporován v plném rozsahu jako dosud. Považujeme ale za správné upozornit především na okolnosti, které sami nemůžeme ovlivit, ale na které můžeme být společně s vámi připraveni.

Operační systémy v budoucnu

S postupným nástupem nových operačních systémů se bude snižovat možnost zakoupení počítače, na kterém by fungovala tzv. DOS aplikace. To je prostě fakt, se kterým nic neuděláme. Protože jsme si této situace vědomi a protože vám chceme umožnit pokračovat ve vzájemném, ověřeném a mnohdy dlouholetém partnerství, zahájili jsme včas práce na nástupci programu STEREO. V roce 2001 jsme uvedli na trh první verzi moderního ekonomického systému DUEL. Dnes ho připravujeme souběžně s programem STEREO již v osmé generaci.

Musíte přejít na windows aplikaci?

Pokud chcete nebo vzhledem k počítačové vybavenosti musíte přejít na „windows“ aplikaci, máme pro vás řešení. Podle našeho názoru řešení optimální.

  1. Znáte nás. Víte, že uživatelům poskytujeme nadstandardní servis. A stejné to bude i pokud se rozhodnete přejít na DUEL.
  2. DUEL má sice jiné ovládání než STEREO, ale funguje podle známých a ověřených principů.
  3. Převod dat STEREO > DUEL je zdarma.

Když už, proveďte přechod správně…

Uvažujete-li o přechodu na DUEL, doporučujeme tento postup:

  1. Neuspěchejte přechod jen proto, že tu o něm píšeme.
  2. Nechte si DUEL předvést. Navštivte některou z bezplatných srovnávacích prezentaci, které pro vás pravidelně pořádáme.
  3. Seznamte se. Nainstalujte si demoverzi a důkladně si jí projděte, zkuste v ní pracovat. Převeďte si zkušebně svá data. Chcete-li podrobnější informace, přijeďte na některé školení DUELu.
  4. Spojte se s námi. Probereme společně otázky a věci, které vyplynuly ze seznamování. Můžeme vyhodnotit způsoby používání, zoptimalizovat velikost licence, připravíme vám nabídku na míru.
  5. Přejděte na DUEL a využívejte dál všech výhod klienta společnosti Ježek software.

Pokud chcete zůstat u programu STEREO, objednejte si upgrade na verzi 20. Objednávku upgrade máte v příloze tohoto zpravodaje.

Pokračování speciálních legislativních školení

Po dvou školeních k novelám DPH, která lektorovali Ing. Tomíček a Ing. Benda, jsme uspořádali další seminář v Peci pod Sněžkou, kde 80 uživatelů strávilo tři dny nabité informacemi z oblasti daní z příjmů, DPH a účetnictví pod vedením lektorky Ing. Pilařové. Protože se všechna tato školení setkala s nadšeným přijetím, nabízíme vám možnost získání dalších cenných informací.

Daňový řád, aplikace a zkušenosti

Důležitá ustanovení daňového řádu a zkušenosti z praxe při jeho aplikaci včetně nejčastějších chyb.
Čtvrtek 24.11.2011, Česká Lípa, Olympia
Cena 1.600 Kč
JUDr. Jaroslav Kobík – daňový poradce, předseda sekce pro správu daní a poplatků Komory daňových poradců ČR

Novela zákoníku práce a zákona o zaměstnanosti (s účinností od 1. 1. 2012)

Čtvrtek 1.12.2011, Česká Lípa, Olympia
Cena 1.900 Kč
JUDr. Ladislav Jouza – rozhodce pracovních sporů podle oprávnění Ministerstva práce a sociálních věcí, spoluautor zákoníku práce, zákona o zaměstnanosti a dalších pracovněprávních předpisů, autor řady publikací z oblasti pracovního práva

Objednat se můžete telefonicky na čísle 731 102 712, e-mailem na skoleni@jezeksw.cz nebo na www stránkách kurzů v sekci Školení, kde získáte i podrobné informace o obou akcích.

Novinky v programu STEREO 20

Obecné

  • Automatická aktualizace z internetu zobrazí seznam změn a nabídne možnost odložení nebo vynechání aktualizace.
  • Byla zvýšena bezpečnost při přijetí dávky v rámci sehrávání dat. Odstraněna byla havárie při pokusu o připojení položek dokladů bez hlaviček.
  • Pro snazší odlišení jednotlivých účtovaných firem lze v parametrech nastavit barvu pro informace o firmě na základní ploše programu. Podobně lze od sebe barevně odlišit jednotlivé sklady.
  • V parametrech programu je nově umožněna ruční úprava nastavení automatického hledání v navštívených číselnících.
  • Diář při startu programu nyní zobrazuje všechny nevyřízené akce od počátku do konce stanoveného období.
  • Byl aktualizován distribuční číselník států a číselník měn.
  • Byla zapracovaná funkce digitálního podpisu sestav převedených do podoby PDF dokumentů pomocí programu PDF Signer od společnosti Dignita, s.r.o.

    PDF Signer bude od ledna 2012 pro uživatele STEREO 20 k dispozici se slevou 20 %, a to přímo u firmy Dignita, s.r.o.

  • Byly rozšířeny možnosti kalkulátoru PC FANDu Ctrl+F4, který nově nabízí možnost zobrazení názvu aktuálního údaje, případně rovnou jeho hodnoty.

Účetnictví

  • Tabulka DPH v Účetním deníku, v Závazcích a pohledávkách a v Doplnění evidence DPH byla rozšířena o nový údaj DatumUZP – datum uskutečnění zdanitelného plnění, který umožní např. sledovat datum UZP u dodavatele.
  • Bylo zpracováno zcela nové řešení pro RPDP (Režim přenesení daňové povinnosti):
    • K jednomu účetnímu záznamu může být více záznamů pro RPDP
    • Nově lze doplnit RPDP také do Doplnění evidence DPH a do Opakovaných dokladů.
    • Ve všech agendách je RPDP dostupný stejně pomocí volby „Přenos daň. povinnosti § 92“ v nabídce funkcí F10.
    • Číselník kódů předmětů plnění RPDP byl doplněn o stavební a montážní práce a byla doplněna možnost jeho filtrování.
    • Podklady pro zpracování RPDP je možné zadávat přímo v agendách Příjemky a Fakturace v modulu Sklady a v agendě Fakturace v modulu Kancelář.
  • Byl opraven nápočet měsíčních obratů na účtech po změně údaje Datum v Účetním deníku.
  • Bylo upraveno filtrování vybraných účtů v účetních přehledech (součty analytik, součty analytik po měsících, Souhrnné denní obraty, Kniha analytické evidence, Obratová předvaha) po výběru SU, se v sestavách zobrazí také všechny příslušné AU. Po výběru SUAU, se zobrazí jen tento SUAU.
  • Do tiskových sestav Kniha faktur ze Závazků a pohledávek byly doplněny možnosti nastavení filtrů pro doklady a firmy.
  • Do tiskových sestav Kniha faktur ze Závazků a pohledávek byla doplněna varianta s cizí měnou.
  • V bankovních výpisech se nově nabízí automatické zúčtování kurzového zisku / ztráty také při úhradě cizoměnového závazku nebo pohledávky domácí měnou.
  • Přímo ze Závazků a pohledávek lze nyní aktuální závazek nebo vybrané závazky (pomocí F8) přidat do příkazu k úhradě volbou v nabídce funkcí F10.
  • Nové možnosti zpracování saldokonta – Vše, K datu, Za období. Došlo ke zrychlení odstraněním nadbytečných výpočtů.
  • Upraveno filtrování vybraných účtů v saldokontu – v sestavách se zobrazí přesně jen zvolené účty.
  • Byla doplněna možnost tisku „Obratové rozvahy“ (bez počátečních stavů) a to jak v Přehledech, tak ve Výkazech.
  • Bylo zjednodušeno nastavení sloupce „Minule“ ve výkazech v rámci účetní závěrky.

Mzdy

Součástí novinek a změn v modulu Mzdy budou samozřejmě také veškeré legislativní změny, které vstoupí v platnost od 1. 1. 2012.

  • Byla přidaná možnost kopie již existující karty zaměstnance a její použití např. pro jiný pracovní poměr téhož zaměstance.
  • Sestava Děti zaměstnanců byla doplněna o čísla a jména zaměstnanců, děti vystupují po skupinách.
  • Bylo doplněno upozornění při splacení exekuce zaměstnance. To lze využít například pro zadání další srážky, protože se tím původní použitý údaj uvolnil.
  • Byla přidána sestava s ročními odpracovanými hodinami zaměstnance.
  • Byla vylepšena podpora pro plnění údajů daňových přiznání.
  • V parametrech žádosti o poukázání vyplacených daňových bonusů lze nastavit, zda mají být poukázány na účet nebo na adresu.
  • Byla upravena sestava Mzdového výměru.
  • Byla přidána tisková sestava Smlouvy při neplaceném volnu zaměstnance.
  • Do mzdových agend byla doplněna možnost nastavení příznaku Odesláno v nabídce F10.

Sklady

  • Byl doplněn přepočet množství a jednotek v rámci ceníkové karty (balení, krabice apod.) a zapracován aparát pro jeho použití ve skladových agendách. Nyní lze snadno přijímat či expedovat po baleních a počítat přitom jinou měrnou jednotku (např. metry čtvereční).
  • Ve fakturaci byla doplněna možnost hromadné fakturace pro více odběratelů.
  • Byly doplněny tiskové výstupy pro cenovky na štítky.
  • Sestavy prodejů a nákupů byly doplněny o variantu setříděnou dle obratu.
  • V převodech mezi sklady byl upraven výpočet skladové ceny v příjmovém skladu. Již není nutná údržba.
  • Tiskové sestavy z pohybů konkrétní ceníkové karty (Ctrl+F7 a následně Shift+F6) nyní respektují filtr, nastavený v editaci. Případný ruční výběr (pomocí F8) má i nadále přednost.
  • Zaokrouhlení ceny Celkem v archivu účtenek nově není závislé na pozdější změně způsobu zaokrouhlení v ceníku.
  • Bylo upraveno vyhledání skladové ceny v případě storna faktury a nulového množství na skladě. Při nulové skladové ceně v ceníku program dohledá poslední použitou cenu ve skladových pohybech, případně v archivu pohybů.
  • Export faktury do formátu ISDOC byl rozšířen o další údaje.
  • Volba Připojení k dokladu v archivu automaticky změní Datum v hlavičce ukončovaného dokladu podle archivu. To platí i pro všechny položky a pohyby z připojovaného dokladu.
  • Proběhla reorganizace sestav v Ceníku.
  • Sestava měsíčních prodejů v pokladně byla doplněna o součty prodejů v hotovosti a prodejů bezhotovostních.
  • Bylo doplněno přečíslování vybraných dokladů v archivech skladových agend Fakturace, Objednávky, Mezipoložkové převody a Speciální operace.
  • Ve skladových agendách Příjemky a Fakturace je k dispozici aparát pro zpracování dokladů v režimu přenesení daňové povinnosti (viz RPDP v modulu Účetnictví), který slouží k zadání požadovaných údajů na prvotních dokladech. Tyto údaje se zaúčtováním automaticky přenesou do modulu Účetnictví ke zpracování RPDP.

Majetek

  • Do všech agend modulu (Dlouhodobý, Drobný, Leasingový majetek a Hardware a software) byla zapracována evidence tzv. zápůjček. Díky ní je možné sledovat kdy, komu a v jakém stavu byly jednotlivé předměty zapůjčeny a kdy mají být vráceny. Spolu s tím je možné snadno tisknout potřebné protokoly a další sestavy.
  • Do všech agend byla zapracována podpora čárových kódů, která je např. nezbytná pro možnou spolupráci s terminály pro mobilní sběr dat, tvorbu štítků apod.
  • Do programu bylo doplněno několik sestav, které umožní snadno rekapitulovat účetní a daňové odpisy, vzájemně je porovnávat a pohodlněji vyplnit daňové přiznání.

Kancelář

  • Byla zapracovaná větší automatizace při zpracování Silniční daně.
  • Ve Fakturaci byla doplněna možnost hromadné fakturace pro více odběratelů.
  • Export faktury do formátu ISDOC byl rozšířen o další údaje.
  • Funkce v Kanceláři byly upraveny tak, aby informace registru CRIBIS byly přístupné i po přechodu stahovaných souborů na kódování typu Unicode.
  • Ve Fakturaci je k dispozici aparát pro zpracování dokladů v režimu přenesení daňové povinnosti (viz RPDP v modulu Účetnictví), který slouží k zadání požadovaných údajů na prvotních dokladech. Tyto údaje se zaúčtováním automaticky přenesou do modulu Účetnictví ke zpracování RPDP.

Závěr

Tak jako každoročně, i letos byly do programu zapracovány, kromě výše uvedených, další stovky námětů, změn a doplňků.
Kompletní seznam změn a novinek bude jako obvykle součástí distribuce programu STEREO 20 a bude spolu s jeho vydáním zveřejněn na internetových stránkách www.jezeksw.cz.

Bonus pro komunikaci s datovými schránkami od firmy Dignita, s.r.o.

  • Ve spolupráci s firmou Dignita, s.r.o. obdrží uživatelé verze STEREO 20 program pro ovládání datových schránek Recomando (ve verzi Start) na celý rok 2012 zcela zdarma. Recomando bude součástí instalačního CD pro rok 2012.

24.10.2011, Ing. Pavel Kuchár

Zpět na přehled